Badäventyr

I dag åkte jag och syrran till Mölndal och Åbybadet med våra döttrar (7 mån resp 2 år). Hade fått tips om badlandet för småbarn där. Djungellagunen som det heter var jättemysig, grunt vatten, vattensprut och små rutchkanor. Systerdottern hade kul där, och dottern tyckte det var kul att titta på barnen och plaska lite 🙂 Sedan ville systerdottern åka de stora rutchkanorna… Det fanns tre i ökande svårighets/läskighetsgrad. Syrran provåkte den gröna själv innan hon kollade om det var ok att ta med barn i kanorna. I den gröna och blå var det ok att åka med småbarn i knät. Så de åkte den. Och jag åkte med systerdottern också. Sedan pekade hon på den blå vattenrutchkanan. Så då åkte jag den med henne. Utan att provåka först… Det var inget för åk med småbarn i knät. Började med ett litet ”stup” och vi höll på att ramla runt helt. Jag kämpade mig upp till sittande för då går det ju långsammare och försökte bromsa färden på fler sätt. För fort gick det. Efter det blev det bara gröna kanan. Syrran testade den blå  också, själv. Vi badade lite mer i lagunen och sedan gick först syrran och sedan jag iväg och åkte den röda själva. Det var en häftig och annorlunda upplevelse. Det gick jättefort och slutade som i en stor tratt där man åkte runt runt tills man spolades ut i mitten, ner i en bassäng. I mitt fall med huvudet före och jag höll på att tappa badbyxorna 🙂

Det fanns även vanliga badbassänger så Åbybadet har verkligen något för alla.

Leave a Reply

*