Frikadeller

frikadeller

I dag gjorde jag frikadeller, eller kokta köttbullar, till dottern. Gjorde grundrecept för köttfärs i kokboken, alltså som till köttbullar/pannbiffar. Gjorde ganska små köttbullar och kokade dem istället för att steka dem. Fick tips på pyssel.net att de flyter upp när de är klara. Såg rätt gulligt ut när de kom upp-ploppandes i kastrullen 🙂

Stekte några pannbiffar till mig att ha i frysen. Frikadellerna ovan är också i frysen för att ha till dottern. Glömde dock smaka på dem själv. Dottern fick till middag i dag och åt med god aptit. Och det fungerade precis som jag tänkt. Att hon tog köttbullen i handen och tog bett på den. Till det fick hon ärtor och morotstärningar som hon åt själv (i alla fall åt hon upp alla ärtorna) och så slevade vi in potatismos när vi kom åt 🙂

2 Responses to “Frikadeller”

  1. Pippi skriver:

    Länge sedan jag åt frikadeller, här hemma är det köttbollar som är mest poppis bland ungarna.

    Kram

  2. Pippi skriver:

    Ha en fin torsdag!

    Kram

Leave a Reply

*