Bärväska

I dag bar jag dottern ett tag i bärselen. Kom då att börja fundera på något sätt att ha med sig lite grejer om man skall vara borta en lite längre stund så man behöver ha med tex blöjor. Jag bär på ryggen så jag kan inte ha ryggsäck (när hon var bäbis och jag bar henne på mage var det inte så jättebra för mig att ha ryggsäck också, för då fick jag ont i axlarna, aldrig om jag bar selen utan ryggsäck)

Surfade runt lite på lämpliga väskor men hittade inget. Dök istället in i förrådet och lådan med gamla väskor. Hittade en necessär maken fått i prenumerationsgåva. Tunt tyg, inte massa fack, och helt oanvänd 🙂

1före

Började med att klistra över trycket. 

2efter

Sydde sedan dit hakar eller vad de kallas. De tog jag från nyckelband jag inte använder.

4spänne

På bärselen sydde jag fast som två öglor runt bärremmen. Fanns bara ett ställe där det var en öppning som jag kunde trä bandet igenom. Sömmen har jag gömt. Snurrade bandet så sömmen hamnade bakom bärremmen.

3remmar

Väskan fästs med hakarna i öglorna.

5fäste

Sedan provade vi!

6bäraVäskan hamnade ganska långt ner. Den hänger på min rumpa. Men eftersom det bara är lätta saker i väskan så tror jag inte det gör något. Får väl se hur det känns när jag använt den. Nu gick jag bara lite fram och tillbaka på gräsmattan. Eller ja, lite mer blev det för när vi fotat och testat klart ville inte barnet gå ner! 🙂 Så hon fick sitta en stund i selen.

I väskan packade jag: 2 blöjor, 1 engångs-skötunderlägg (väger mindre än det vanliga vi har), några tvättlappar, 1 body, 1 par mysbyxor. Då fanns det plats kvar i väskan. Något jag brukar ha med som väger lite är blöta tvättlappar, de hade jag inte i nu.

Skulle vilja ha en lösning på att få med en vattenflaska också. Har sett en väktare som hade en vattenflaska i en påse/väska som var fäst i bältet. Får leta efter något sådant.

Packningen:

7packning

4 Responses to “Bärväska”

 1. Pippi skriver:

  Mycket praktisk väska, bra att ha det nära till hands dessutom.

 2. Mormor skriver:

  Du fixar det mesta. En påse till vattenflaska kan finnas i Öxabäck. Vi får kolla i gömmorna

 3. Anna skriver:

  Oh så smart! Detdär skulle vara bra att ha. Måste kolla om vi har någon lämplig liten väska som går att modifiera, alternativt sy en som matchar manducan!

 4. eleonor skriver:

  Försök att få så den sittre på midjebältet, blir nog bekvämare. En del använder vanlig magväska utanpå selens midjebälte. Funderar på att prova det också, om jag hittar en gammal magväska. Min hade jag tydligen kastat, men kanske mamma eller syrran har en liggandes som de inte använder.
  Snyggt med en som matchar selen! Den här ser ju lite galen ut med reflexklistermärkena!

Leave a Reply

*