Lekstan

I dag har vi firat dotterns födelsedag (år) på Lekstan. Det var jag, dottern, syrran och systerdottern (3,5 år). Vi hängde på låset kl 10 och lekte hela de tre timmarna 🙂 Sedan käkade vi innan vi tog bussen hem. Dottern somnade i vagnen innan vi hunnit därifrån och systerdottern somnade i min famn på bussen (hon sover inte middag annars 🙂 )

Lekstan var ett jättebra ställe. Lagom stort/litet för yngre barn. Vi undersökte faktiskt inte alla delar, men det var ändå inte för stort 🙂 Det fanns en bäbishörna för 0-3 åringar, där var vi ju inte heller. Ett område var för barn upp till 6 år, där var bollhavet. Det fanns cyklar att cykla på i ett område. Dottern tyckte det var kul att bli skjutsad av kusinen 🙂
Det var fräscht och fint överallt.

Det fanns en inhängnad med bollkanoner och bollfontän mm. Här hade vi jättekul. Jag och syrran fick igång alla ungarna till att samla ihop precis alla bollar i bollsugen som sög upp bollarna till en stor korg. Sedan ställde sig alla under och ett barn tryckte på knappen och så regnade bollarna ner över oss.

Till vänster bollsugen och nedan bollregnet 🙂

Som sagt, när de tre timmarn tagist slut så käkade vi. Det fanns lagom mycket att välja på. Barnen fick köttbullar och potatismos, fast portionerna var tyvärr rätt små. En sexåring hade ju definitivt inte blivit mätt om våra små knappt blev det. Eftersom det var födelsedag så tog vi glass till efterätt. Men det var väl för kallt för dottern sa ”blä” så hon fick lite djurkex och majskrokar.

Lekstan ligger i Sisjöns industriområde. För oss var det bara att sätta sig på bussen och åka från dörr till dörr. 50 min bussresa utan byten är ju ok.

Leave a Reply

*