Pysselträff

image

image

 

 

I dag har vi haft pysselträff. Jag passade på att se till att trycka tröjorna till barnet som jag planerat länge. Rosa tröja med bil och blå med stjärna har jag planerat ett tag. Den turkosa tröjan däremot hittade jag bland barnets kläder i helgen, Hoppsan en enfärgad tröja, den trycker jag något på 🙂 Det blev en vit orm, hoppas barnet gillar den. Hon gillar när det är figurer på tröjorna. Bilar och stjärnor gillar hon så det var ju självklart att trycka. Stjärnan är screentryck, orm och bilarna är skumstämplar (från Panduro) När jag tryckt bilen på bröstet så funderade jag på om jag skulle trycka fler bilar och syrran tyckte jag skulle  trycka på ärmen. Systerdottern hade tydligen gillat när jag tryckt på ärmen på en tröja till henne. Färgen jag använt är Palett från Panduro.

4 Responses to “Pysselträff”

 1. Therese skriver:

  Fint att trycka på ärmen sådär! Det skulle Theo gilla, då kan han ju se figuren lättare.

 2. Monika Lundberg skriver:

  Då jag ”bara” har en smyckesugn kan amn inte göra stora fat osv, då får man lämna in dem på bränning någon annanstans. Min ugn är cirka 10 cm i diameter, men å andra sidan går det mycket snabbare att fusa smyckena i den än i en vanlig ugn. Min ugn ställs inien vanlig mikro och är klar på ca 6-8 min, men sedan skall smycket svalna ca 40 min, det har ju trots allt varit 800 grader i ugnen.Att göra själva smycket tar olika tid, det ’r upp till var och en, hur avancerat man vill ha, hur många man vill göra. Tyvärr är glaset till smycket ganska dyrt, vad jag vet så finns det ingen affär i Göteborg som säljer glastill fusing. Man kan använda egentligen vilket glas som helst, men det måste vara samma smältningsgrad på glaset, därför är det uppdelat i olika system. Jag arbetar med system eller coe (som degt heter på engelska)96 av den anledningen att det är relativt lätt att få tag i och att det är relativt billigt. Ett smycke kostar med hänge och bränning ca 75 kronor (självkostnadspris). Jag har glas så om ni är överens några stycken om att ni skulle vilja prova så säg ifrån, jag har allt material så ni måste inte köpa eget om ni inte vill förstås. Ta en diskussion och prata med Eleonor så kan hon framföra Hälsningar Monika =D
  PS Det vi inte hinner bränna hos er tar jag hem och bränner och lämnar till Eleonor för vidare ditrubition tillbaka till er Ds

 3. AMA skriver:

  Jag är jättegärna med och testar!
  Har dock sonen jämna veckor och jobbar sent udda veckor så jag är ganska kinkig att få med tidsmässigt.
  Dock kan jag som vanligt locka med en lokal i gengäld. 😉

 4. Maria/Pysselmia skriver:

  Jag är också gärna med och testar glasfusing! Som AMA kan jag vara lite tidskinkig också, men jag har inte ens fast schema på det förutom att onsdagar alltid är riktigt illa. 🙂

Leave a Reply

*