Storkok

image

I dag gjorde jag en stor omgång med köttfärssås. Jag tycker köttfärssås är bra till matlådor och lika bra att göra mycket på en gång 🙂 Testade att ha i paprika, vilket var lyckat.

Så här gjorde jag:
2 gula lökar
4 paprikor
800 gram köttfärs (nötfärs)
5 msk tomatpuré
1000 gram krossade tomater (2 paket/burkar)
1 köttbuljongtärning
500 gram frysta majskorn
230 gram svarta bönor (1 paket)
svartpeppar
chilipulver
basilika (fryst)
gräslök (fryst)

Anledningen att jag bara hade två lökar var att jag inte hade fler hemma (hade glömt att köpa) Tog därför också gräslök. Har inte skrivit mått på kryddningen då jag inte mätte utan hällde i fritt 🙂

Hacka och fräs löken i olivolja. Tärna och stek paprikan. Lyft över det stekta till en skål. Stek köttfärsen, krydda med svartpeppar, lägg i tomatpurén så den fräser med i ett par minuter. Häll tillbaka grönsakerna och rör runt. Häll i tomatpuré och lite vatten, samt buljongtärning. Koka upp och krydda med chili, basilika och ev. gräslök. Om du vill ha såsen lite tjockare kan du pudra i lite vetemjöl som du rör ner. Låt koka. Häll i den avrunna bönorna och majsen. Koka några minuter så majsen blir varm.

Servera med valfri pasta.

Det smakade inte som köttfärsås brukar men var jättegott! Hela familjen åt med god aptit.

Jag hade dåligt med pasta hemma så till middag blev det spagetti och till matlådorna blev det spaggeti, macaroner och fussili 🙂 Får köpa mer pasta i morgon då den inte räckte till alla matlådor .

Leave a Reply

*