Plikta

image

Plikta, eller ”Stora lekplatsen” som barnet säger, byggdes om i somras. Barnet har varit där några gånger, men det var första gången för mig. Var där med en kompis och hennes treåring, så barnen är jämnåriga. Lekplatsen var stor och trevlig. Men då barnen inte känner varandra så väl så hade de inget behov av att leka med varandra, så vi befann oss ofta i varsin ände av lekplatsen. Tillslut blev det lite lek tillsammans, måste ju vara två för att gunga gungbräde 🙂 Det fanns mycket kul för barn i alla åldrar. Fanns också både karusell och gunga för rullstolsburna barn (den senare krävde att någon lyfte i barnet i gungan men karusellen var det bara att rulla in i)

Förutom klätterställningar för olika åldrar, gungor och allt möjligt kul  finns också chackbord och träningsredskap för vuxna. Så Plikta är en plats för alla åldrar.

Mellan vissa tider finns det personal där och man kan låna leksaker, tex cyklar. På eftermiddagen startade de grillarna och man kan köpa korv för en billig peng och grilla själv (eller ha med korv själv) Detta var dock när vi redan käkat lunch och stuvat ner barnen i vagnarna för lite vila. Det finns en byggnad med toaletter och kök. Så man kan värma medhavd mat och sitta där och äta.

Leave a Reply

*