Färjenäsparkens lekplats

image

Lite av en slump hamnade vi på Färjenäsparkens lekplats i dag. Var ute för att åka båt. Åkte Älvsnabben och när vi närmade oss Eriksberg tyckte jag och kompisen att lekplatsen var en bra idé. Barnen sammtyckte 🙂

Det är en jättefin lekplats! Finns mer än vad som syns på fotot. Bla skejtpark, utegym, några trätält att leka i samt ett inhängnat (med grind) område för de allra minsta barnen. Finns också grönytor att ha picknick på. Mycket träd så det inte blev stekhett ens en solig dag.

Då klockan närmade sig lunch när vi kom dit så blev det en ganska kort lekstund. Hit måste vi åka igen, med matsäck och stanna länge!

Mer info om lekplatsen från Göteborgs kommuns hemsida (funkar inte att länka direkt till informationen):

Lekplats 479

”Lekplatsen i Färjenäsparken är en av Hisingens största och har ett fantastiskt läge med närheten till vatten, berg och vacker utsikt över Eriksbergskranen och Älvsborgsbron. Förutom lekplats är det också en näridrottsplats med fotbollsplan av konstgräs, skejtpark, plan för streetbasket och utomhysgym.

Redskap: Lång rutschkana, högt klätternät, kompisgunga, snurrkorg, snurrkoppar, volträck, baksandlåda, indianhus och djurskulpturer.

Tillgänglighet: Underlaget på  lekplatsen består av gummiasfalt och träflis som underlättar framkomligheten för personer som har en fysisk funktionsnedsättning.

Belysning: Lekplatsen är belyst.

Närmaste hållplats: Ivarsbergsmotet (buss 20, 32, 99, 165)”

One Response to “Färjenäsparkens lekplats”

  1. Jenny skriver:

    Ser väldigt trevligt ut:)

Leave a Reply

*