Prinsesstårta

image

Fyraåringen ville ha en prinsesstårta som gick att äta. En av kusinerna hade en prinsesstårta där huvud och överkropp var en docka. Tydligen var det viktigt att allt gick att äta. Så jag fick en idé och testade sugarpaste för första gången.
Inuti klänningen är det en tårta med sockerkaksbottnar och jordgubbsmos och hallonmos som fyllning (tinat frysta bär och mosat) Det är en ganska liten tårta. Spacklade tårtan med smörkräm smaksatt med vanilj.
Färgade in vit sugarpaste med saften från tinade blåbär (kladdigt). Kavlade ut och klädde tårtan och tallriken den står på. Gjorde bål och säkrade den med en tandpetare. Även huvudet sitter på samma tandpetare. Den gula sugarpasten köptes färdigfärgad. Kronan gjorde jag genom att göra ett litet rör som jag klippte trekanter ur. Kronan var för övrigt det enda som var gott enligt födelsedagsbarnet 🙂

Inte så fin som alla skapelser jag sett på nätet men jag är stolt och nöjd. Och det var jättekul!

Tags:

One Response to “Prinsesstårta”

  1. linaliten skriver:

    Jättesöt var den!

Leave a Reply

*