Brandbilsklänning

image

Förra veckan köpte jag fina ekologiska jerseytyger. Tyckte vi kunde ha lite syläger när jag och L var hos mamma ett par dagar. Hon syr mycket mer än mig. Fick lite assistans av mamma men för det mesta klarade jag mig själv 🙂 Har aldrig sytt i jersey förut, det var ganska svårt. Men det var ändå kul. Mönstret är från en gammal bok med barnkläder. Vi ändrade lite på mönstret. Bandkantningen blev inte särskilt snygg men det får duga. Först hade jag tänkt att göra även volangerna i brandbilstyget men inspirerad av systerdotterns favoritklänning från Duns så fick jag idén med ett tunnare tyg till volanger. Mamma rotade i sina gömmor och hittade ett rött tyg som passade perfekt. Tygbiten som är volang är nästan dubbelt så bred som livet. Rynka var inte heller det lättaste.
Det var svårt men kul att sy, överblivet tyg fick dock stanna kvar hos mamma så kan hon få använda det (och mina nya idéer som föddes under dagen) om hon vill.

image

Klänningen är inte perfekt men jag är nöjd. Och dottern blev också nöjd eftersom klänningen går ut när hon snurrar.

Leave a Reply

*