Korta leggings

image

Dottern hade bara ett par leggings som slutade vid knät alla andra ”korta” leggings slutade på vaden vilket hon tycker är för långt. Några av dessa leggings har en spetskant som inte är så stretchig utan sitter åt lite. Så jag mätte mot de korta leggingsen och klippte av och sydde en tät söm som blir vågig. Blev snyggt. Ett par vita fick bli lite längre. De mörklila var ett par långa leggings med hål på knät som jag klippte av precis ovan hålet.

image

Jag har sytt med knappnålssömmen på symaskinen och spänt ut tyget när jag sytt.  Dragit i det både framför och bakom pressarfoten. Snyggast blir det om man matar in tyget långsamt, inte låter maskinen mara tyget utan du matar in sakta så det blir en tät söm. Extra viktigt om sömmen inte har samma färg som tyget. De mörklila är sydda med ljuslila tråd och ena benet fick jag sy två varv. Andra sydde jag tätare (matade saktare)

2 Responses to “Korta leggings”

  1. Carola skriver:

    Men gu så smart!
    Skall jag göra på mina egna.

    Carola

  2. Mormor skriver:

    Vilken bra idé. Kanske funkar för vuxna oxå.

Leave a Reply

*