Cakepops

image

Helgen innan det var dags för kalas bakade vi cakepops. De låg sedan i frysen till strax innan det var dags för kalas.

cakepopVi bakade en sockerkaka (gjorde silverkaka eftersom vi hade äggvita över) kryddade med kanel (vaniljen var slut) När kakan svalnat smulade vi den och blandade med 100 gram cream cheese. Jag kramade sedan små bollar av smulet. Ställde dem kallt och smälte sweet melts. Doppade pinnen i sweet melts och doppade sedan hela bollen. När den droppat av så doppade barnet dem i strössel. Efter ett tag hittade jag på lite olika versioner. Smälte lite choklad och doppade i. Ett tips är att kyla bollarna innan de doppas i nytt. Det rosa smälte från värmen av chokladen. Jag tyckte det var jättekul att baka dessa. Det gick åt mycket strössel och jag kom på att doppa i pärlsocker. Strössel smakar ju mest socker ändå 🙂

image

Innan kalaset fixade maken ”trädet” på översta fotot. Det är tänkt att det skall målas också.

Jag hittade bra tips på http://sockerrus.se
Sweet melts och pinnar köpte jag på Panduro

image

Tags:

One Response to “Cakepops”

  1. Jättefint det du visar! Men de korta jeansen o kängorna.. hum.. det är ingen stil på dem, om jag får säga så?? :O, Det är bara vad jag tycker ;).. Ha en bra dag! Linda

Leave a Reply

*